ДЕКАН

Проф. др Зоран Момчиловић

Проф. др Зоран Момчиловић

Редовни професор

Кратка биографија

Зоран Момчиловић (1955, Сувојница код Сурдулице) Завршио је Факултет за физичку културу у Београду. Магистрирао је на Факултету за физичку културу у Новом Саду, а докторирао на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду.
Предаје Методику наставе физичког васпитања, Основи физичког васпитања и спорта и Телесни развој детета на Учитељском факултету у Врању.
Објавио је књиге и практикуме:
I. УЏБЕНИЦИ
1. Методика физичког васпитања, Универзитет у Нишу, Учитељски факултет у Врању, Центар за научноистраживачки рад, Врање, 2008.
2. Основи физичког васпитања и спорта, Аурора, Врање, 2010.
II. МОНОГРАФИЈЕ
1. Вредности, интересовања и ангажовање у физичком васпитању, Истраживања на учитељским факултетима у Србији, Универзитет у Нишу, Учитељски факултету Врању, Врање, 2006.
Коауторски са Станом Смиљковић, Тодором Малиновићем и Бором Станимировићем
2. Школа у природи, Универзитет у Нишу, Учитељски факултет у Врању, Центар за научноистраживачки рад, Врање, 2007.
3. Момчиловић, З., едиторс боар, (2007): Сцхоол ин тхе цоунтрyсиде, Тхеоретицал – метходологицал басес оф тхе проецт (2007/2008), Теацхер-траининг фоцулy ин Врање, Университy оф Ниш, Едуцатионал ресеарцх центар.
4. Време, људи, догађаји, Универзитет у Нишу, Учитељски факултет у Врању, Центар за издавачку делатност, Врање, 2009.
III. ПРАКТИКУМ
1. Методика наставе физичког васпитања, Практикум, универзитет у Нишу, Учитељски факултет у Врању, врање, 2006; 2008; 2010.

О декану

Декан је инокосни орган пословођења радом Факултета. Бира га, на предлог стручног органа, Савет Факултета на изборни период од три године. Право да буде декан има наставник Факултета који има звање редовни професор и заснован је радни однос са пуним радним временом.